Putin'den onay! Ukrayna'ya karşı Orta Doğu'dan 16 bin kişilik yeni ordu

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Orta Doğu'dan Ukrayna'ya karşı savaşmak için 16 bin savaşçının kabul edilmesine yeşil ışık yaktı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna ordusuna karşı savaşmak üzere gönüllülerin Rusya birlikleri ile birlikte savaşmalarına izin verileceğini söyledi.

Savunma Bakanı Şoygu'nun, Ukrayna'nın doğusundaki Rusya yanlısı ayrılıkçılarla birlikte savaşmak için Orta Doğu'dan 16 bin savaşçının gönüllü olduğunu belirtmesi üzerine Güvenlik Konseyi'nde konuşan Putin, bu kişilerin savaşmasına izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Putin ayrıca, Savunma Bakanı Şoygu'nun Ukrayna güçlerinden ele geçirilen Batı yapımı Javelin ve Stinger füzelerinin Donetsk ve Luhansk'taki ayrılıkçı gruplara teslim edilmesi önerisini de kabıl etti.

Rusya lideri ayrıca, "Batılı ülkeler Ukrayna'ya alenen paralı asker yolluyorlar" ifadelerini kullandı.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı