Putin'i 'gözyaşlarına boğan' tablo

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Taras Gaponenko’nun "Köle Sahipleri" adlı tablosunun insanı "gözyaşlarına boğduğunu" söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Putin, üzerinde büyük bir etki bırakan 2. Dünya Savaşı temalı tabloyu açıkladı.


 
Sputnik'in haberine göre; Rossiya 1 televizyonundaki “Moskova. Kremlin. Putin” programında, Putin’in Kasım 2019’da verdiği röportajdan bir parça gösterildi. Bu videoda, Rus lider Moskova’nın Manege Müzesi’nde ziyaret ettiği “Nesillerin hatırası: Güzel sanatlarda Büyük Vatan Muharebesi” adlı sergi ile ilgili izlenimlerini aktardı.


En çok Taras Gaponenko’nun ‘Köle Sahipleri’ adlı tablosundan etkilendiğini itiraf eden Putin, tabloda Nazi askeri ile öldürdüğü genç bir kadının resmedildiğini anlatarak, “Kadının üzerinde de küçük bir çocuk, henüz bir bebek var. Bu sahne gözyaşlarına boğuyor” dedi.

Putin, “2. Dünya Savaşı’nda Nazi Almanya’sına karşı zafer kazanılmasaydı bu, Sovyetler Birliği’nde yaşayan Rus ve diğer tüm halkların sonuçta yok olması anlamına gelirdi” diye ekledi

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü