Rus Mc Donald's servisi kesti: Şİmdi de patates kıtlığı baş gösterdi!

McDonald’s’ın Rusya pazarından çekilmesinin ardından el değiştiren fastfood restoranlarında sonbahara kadar patates kızartması servis edilemeyeceği belirtildi.

Rusya'da, McDonalds'ın yerini alan restoranlarda patates kızartması yetersiz kalıyor.

Rus medyasına göre, Rusya’da bazı yeni açılan ve McDonalds’ın yerini alan ‘’Tasty and That’s it’’ fastfood zincirleri patates kızartmasını servis etmeyi geçici olarak durduruyor. Restoran, patates kızartmasının menüye tekrar sonbahara kadar girmesinin beklendiğini söyledi.

‘‘’Tasty and That’s it’’ restoranları, çoğunlukla Rusya’daki eski McDonald’s restoranlarından oluşuyor. Rusya’nın Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından ülkeyi protesto eden fastfood zinciri, Rusya’daki restoranları Rus işadamı Aleksandr Govor’a satmıştı ve 12 Haziran tarihinde ilk restoran açılmıştı.

Ancak açılışından birkaç ay sonra menüdeki en önemli yiyecek olan patates kızartmasının kıtlığı yaşandı.

1990'da SSCB'nin başkenti Moskova'ya ilk McDonald's şubesi açıldığında bu ABD ile Sovyetler arasındaki gerilimin düşmesinin önemli bir sembolü olarak görülmüş; kapıda uzun kuyruklar oluşmuştu.

Dünya Haberleri

İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor
ABD Kongresi’nde Türkiye’nin F-35 programına dönüşünü engelleme girişimi
Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça