Rusya'dan bir İtalyan diplomatına ilişkin 'istenmeyen kişi' ilanı!

Rusya, İtalya'nın 'casusluk' şüphesiyle iki Rus diplomatı sınır dışı etme kararına karşılık verdi. Bir İtalyan diplomat 'istenmeyen kişi' ilan edildiği ortaya çıktı.

Rusya, İtalya'nın geçtiğimiz ay iki Rus diplomatı sınır dışı etmesine misilleme olarak Moskova Büyükelçiliği’nde görevli bir İtalyan diplomatı 'istenmeyen kişi' ilan etti. İtalya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Kendi güvenliğimizi savunmak için aldığımız tedbirlere karşılık alınan sınır dışı kararı temelsiz ve adaletsizdir" denildi.

Mart ayında İtalya, Moskova adına 'casusluk' yaptıkları gerekçesiyle iki Rus diplomatı sınır dışı etmişti. Kremlin'den yapılan açıklamada, 'en kısa sürede buna yanıt verileceği' saptanmıştı.

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü