Rusya'dan 'Türkiye' açıklaması: Endişeliyiz

Rusya Dışişleri Bakanlığı Resmi Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova'nın Türkiye'nin Suriye ve Irak'taki Kürt hedeflerine ateş açmasından dolayı endişeli olduğunu bildirdi.

Zaharova düzenlenen basın toplantısında yaptığı konuşmada, "25 Nisan'da Türk uçaklarının Suriye'nin kuzeydoğusunda ve Irak'ın kuzeyinde Kürtlerin savunma birliklerine ateş açtığı öğrenildi. Hatırlatmak gerekirse, Kürt birlikleri Suriye'nin kuzeydoğusunda IŞİD'e karşı savaşan en güçlü birliklerdir. Ankara'nın eylemlerine ilişkin haberleri endişeyle takip ettik. Amerika'nın uluslararası hakları çiğneyerek havaüssüne yaptığı saldırı olmasaydı Türkiye'nin de bu eylemlerinin olmayacağını düşünmek için sebebimiz var" dedi.

Zaharova, Moskova'nın tüm bölgesel ve uluslararası partnerleri Suriye, Irak ve diğer devletlerin egemenliğine saygı duyulması çağrısında bulundu.

Dünya Haberleri

Riyad'da Havalimanına Bir Saldırı Daha: 4. Terminalde Yangın Çıktı
ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor