Irak'ın başkenti Bağdat'ta ABD işgaliyle Saddam Hüseyin'in devrilmesinden sonra meydanlarda kutlamalar yapıldı. Kutlamaya katılanlardan biri olan Iraklı Kadim Şerif Hasan el Jaburi, başkentin simgesi Saddam Hüseyin heykelini eline geçirdiği bir balyozla yıkmaya başladı. Jaburi, şimdi ise pişman, "Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum" diyor.
BBC'ye konşan Jaburi, Saddam sonrası Irak'ın giderek daha kötüleştiğini söylüyor ve Irak savaşı için de "Bush ve Blair yalancı, eğer bir mücrim olsaydım onları kendi ellerimle öldürürdüm" diyor.
Jaburi, şimdi ise pişman. "Elimde olsa heykeli yeniden dikerdim ama öldürülmekten korkuyorum" diyor.
BBC'ye konuşan Jaburi, Saddam sonrası Irak'ın giderek daha kötüleştiğini söylüyor ve Irak savaşı için de, "Bush ve Blair yalancı, eğer bir mücrim olsaydım onları kendi ellerimle öldürürdüm" diyor.
Saddam Hüseyin heykelini deviren Iraklı pişman oldu
Saddam Hüseyin heykelini deviren Iraklı: Yeniden dikmek isterdim.
Dünya Haberleri
İsrail’den Lübnan’a Hava Saldırısı: Sınırdaki Gerilim Tırmanıyor!
İran lideri Hamaney sessizliğini bozdu
Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?
Hürmüz Boğazı’nı Kapatma Yetkisi Meclis’ten Geçti!