Sahte video Putin'i de vurdu! Deepfake videoda sıkıyönetim ilanı!

Deepfake teknolojisiyle üretilen bir videoda, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan ettiği duyuldu. Kremlin, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Rus lider Putin'in deepfake teknolojisiyle üretilmiş bir videosu, bazı televizyon ve radyo kanallarında yayınlandı. Sahte Putin videosunun halka sesleniş videosunda, sıkıyönetim ve askeri seferberlik ilan ettiği duyuluyor.

Ukrayna'nın üç sınır bölgesini işgal ettiğini söyleyen sahte Putin, bu bölgeler için tahliye çağrısı da yapıyor.

New York Times'ın aktardığına göre, Ukrayna'nın 'tehlikeli ve sinsi bir düşman' olarak nitelendirildiği görüntüde ayrıca, seferberlik çağrısı da yer alıyor.

KREMLİN SORUŞTURMA BAŞLATTI

Rus kamu yayıncısı Mir'in basın servisi, TASS ajansına yaptığı açıklamada, radyo ve televizyon kanallarının yasa dışı bir şekilde yarım saatten biraz fazla kesildiğini bildirdi.

Söz konusu yayının ardından açıklama yapan Kremlin, görüntülerin 'kesinlikle' Putin'e ait olmadığını duyurdu. Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, olayı 'hackerlar tarafından yapılmış bir operasyon' olarak niteledi ve soruşturma başlatıldığını açıkladı

Dünya Haberleri

Tesla satışlarında sert düşüş!
Helikopter kazasından sadece bir kaç dakika önce çekildi! Bir aile yok oldu
Siemens'in İspanya CEO'su Agustin Escobar ve ailesi felakette hayatını kaybetti
Muhtemelen Trump tarafından onaylandı
Türkiye'den Trump'ın açıkladığı yeni gümrük vergilerine ilk tepki