Sarı Yelekler radarların yüzde 60'ına zarar vermiş

Fransa İçişleri Bakanı Christophe Castaner, Sarı Yeleklerin sabit yol radarlarının yaklaşık yüzde 60'ına zarar verdiğini söyledi.

Castaner, Sarı Yeleklerin gösterilerine ilişkin basına açıklamalarda bulundu.

Geçen yıl 17 Kasım'dan bu yana ülke genelinde eylemler yapan Sarı Yeleklerin ülkedeki 3 bin 200 sabit yol radarının yüzde 60'ına zarar verdiğini belirten Castaner, sosyal medyada ateşe verilen radarların yanında poz verenleri gördüğünü ve onların bir gün yolda ölümün gerçeğiyle yüzleşmelerini istemediğini kaydetti.

Castaner, Sarı Yeleklerin hafta sonu düzenlediği gösteride polislere direnen eski boksör Christophe Dettinger için başlatılan yardım kampanyasına destek verenlere tepki gösterdi.

Castaner, polisin eylemcilere şiddet uyguladığı iddialarını reddetti.

Boksta 2007'de Fransa şampiyonluğu bulunan Dettinger için düzenlenen yardım kampanyasında yaklaşık 117 bin avronun toplandığı kaydedilmişti.

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü