Wallström, "Türkiye'nin 15 yaşın altındaki çocukların cinsel ilişkiye girmesine izin vermesine dair kararı iptal edilmeli. Çocukların şiddet ve cinsel istismara karşı daha az değil, daha fazla korunmaları lazım" diye tweet attı.
Wallström'ün attığı tweet; Viyana Uluslararası Havalimanı'nın yolcu salonunda, Kronen Zeitung gazetesine ait elektronik panoda Türkiye'de 15 yaşın altındaki çocukların istismarına izin verildiğinin iddia edilmesi nedeniyle yaşanan bilgi kirliliğinin ardından geldi.
Şimşek ise İsveç Dışişleri Bakanı'na Twitter'dan şöyle yanıt verdi:
"Açıkça yanlış bilgilendirilmişsiniz. Türkiye'de böyle aptalca bir şey yok. Lütfen gerçekleri öğrenin."
Şimşek'ten İsveç Dışişleri Bakanı'na sert tepki
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Twitter'da Türkiye ile ilgili yanlış bilgiler paylaşan İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e sert tepki gösterdi.
Dünya Haberleri
Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça
Üsküp'te Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği'nin geleceği tartışıldı
Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!