Sisi: Filistin davasına sonuna kadar sahip çıkacağız

Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi ile Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Mısır'ın başkenti’nde bir araya gelerek Filistin'deki son gelişmeleri görüştü

Filistin haber ajansının (WAFA) haberine göre, Filistin'in talebi doğrultusunda Amerika Birleşik Devletleri'nin (AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) sözde sulh tasarısını görüşmek üzere, bugün dışişleri bakanları düzeyinde gerçekleşecek Arap Birliği olağandışı toplantısı öncesi bir araya gelen Sisi ve Abbas, Filistin'e konusunda son gelişmeleri ele aldı.

Müzakerede Abbas, Amerika Birleşik Devletleri'nin sözde sulh tasarısına karşı yerel ve uluslararası düzeyde mücadele edilmesinin ehemmiyetini vurgulayarak Filistin'e verdiği destekten dolayı Mısır'a teşekkürlerini sundu.

Sisi de Mısır'ın, Abbas'ın öncülüğünde Filistin'in meşruiyetini destekleme konusundaki tutumunun değişmediğini dile getirerek ülkesinin, 1967 hudutlarına dayanan ve başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız bir Filistin devleti kuruluncaya kadar Filistin halkı ve davasına verdiği desteği yineledi.

Müzakerede Mısır tarafından İstihbarat Başkanı Abbas Kamil, Filistin tarafından da Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) Genel Sekreteri Saib Ureykat, Abbas'ın Diplomasi Müsteşarı Mecdi el-Halidi, FKÖ Merkez Komitesi Azası Hüseyin eş-Şeyh ile Filistin'in Kahire Büyükelçisi ve Arap Birliği Sürekli Temsilcisi Diyab el-Levh de hazır bulundu.

Arap Birliği, Filistin'in talebi doğrultusunda, Amerika Birleşik Devletleri'nin sözde sulh tasarısını görüşmek üzere bugün dışişleri bakanları düzeyinde fevkalade toplanacak.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ise yaptığı izahta, "Trump'ın Asrın Anlaşması tasarısını reddediyorum. Tarihe Kudüs'ü satan veya vazgeçen biri olarak geçmeyeceğim. Amerika Birleşik Devletleri artık Filistin için arkadaş bir ülke değil. Trump'la müzakereyi de reddettim." ifadesini kullandı.

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler