Suriye'de durum Esad lehine değişiyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'de durumun hükümet birliklerinin yararına değiştiğini, fakat teröristlerin sonunun geldiğini söylemek için 'erken' olduğunu belirtti.

Putin BRICS zirvesi sonucunda yaptığı açıklamada, "Suriye'de durum hükümet birliklerinin yararına değişiyor. Hükümet birlikleri tarafından kontrol edilen alanların son 1-2 yıl içerisinde kat kat arttı ve bu süreç hızla gelişiyor" ifadesini kullandı.

Putin şu şekilde devam etti: "IŞİD, El Nusra ve diğer terör örgütlerinin tamamen yok olduğunu söyleyebilir miyiz? Henüz bunu söylemek için erken, fakat Suriye'de durum kökten değişiyor.

Teröristlerin yok edilmesinin ardından Suriye'de ateşkes rejiminin ve çatışmasızlık alanlarının güçlendirilmesi ve siyasi sürecin başlaması önemli bir adım olacak. Bu çok büyük bir çalışma, uluslararası birliklerin yardımı olmadan Suriye hükümetinin önündeki görevleri çözmesi çok zor."

Dünya Haberleri

Netanyahu Trump'ı Çıldırttı! Telefon Görüşmesinde Büyük Fırça
Üsküp'te Batı Balkanlar ve Avrupa Birliği'nin geleceği tartışıldı
Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!