Suriye'den ABD ve İsrail'e sert çıkış

Beşşar Caferi, BM Güvenlik Konseyi Oturumu'nda yaptığı konuşmada Golan Tepeleri'ne ilişkin açıklamalarda bulundu.

Suriye'nin Birleşmiş Milletler daimi temsicisi Caferi, yaptığı konuşmada ABD ve İsrail'in Golan Tepeleri konusunda gerçekleri çarpıtma çabaları içinde olduğunu belirterek şunları söyledi:

"Golan Tepeleri, Suriye'nin ayrılmaz bir parçası olarak kalacaktır. Uluslararası hukuk tarafından garantiye alındığı şekilde Golan'ı özgürleştirmek ve 1967 yılındaki sınırlara geri dönmek Suriye'nin önceliği olmaya devam edecek.

Batılı ülkeler Güvenlik Konseyi'nde İsrail'in Filistin, Suriyeli Golan ve Güney Lübnan’da işgal edilmiş Arap topraklarını işgali sona erdirmesiyle ilgili kararlarını uygulanmasını dayatmaktan acizdir. İsrail işgal edilen Golan’da Suriye ulusal kimliği ve demografik yapısını değiştirmeye, tarihi eserleri ve doğal kaynaklarını çalmaya ve topraklarını istila etmeye çalışıyor."

Dünya Haberleri

Reuters: BAE, İran'a milyarlarca dolarlık fonun önünü açmaya hazırlanıyor
Gagavuzya Özerk Bölgesi Başkanı Evghenia Gutul, Cezaevinden Kitap Yayımladı
İsrail'in katılımının protesto edildiği Eurovision'u Bulgaristan kazandı!
Tamchy SFIT Yönetim Şirketini Kurdu ve Faaliyetlere Hazırlandı
Trump duyurdu: IŞİD’in ikinci ismi öldürüldü