Özbekistan Hükümeti ve Asya Kalkınma Bankasınca organize edilen konferansa Çin, Azerbaycan, Gürcistan, Kazakistan, Kırgızistan, Moğolistan, Tacikistan, Afganistan, Pakistan, Türkmenistan ve Özbekistan'ın dışişleri, maliye, ekonomi, yatırım, ticaret bakanları ve uluslararası kuruluşların üst düzey yöneticileri katıldı. Konferansta, CAREC Programı faaliyetlerinin uygulanmasında enerji ve ulaştırma sektörlerinde geliştirilen stratejiler ve sürdürülebilir kalkınma için bölgesel iş birliği ele alındı, CAREC'in 2030'a yönelik enerji ve ulaşım stratejileri de tartışıldı.
Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in, konuşmalar öncesinde konferansın katılımcılarına gönderdiği mesajı paylaşıldı. CAREC Programı ülkelerinin gelişiminin tek bir enerji piyasasının oluşturulması ve ulaşım güzergâhlarının çeşitlendirilmesiyle ilişkili olduğunu belirten Mirziyoyev, "Bölgenin istikrarlı ve sürdürülebilir kalkınması, enerji altyapısının modernizasyonu, bu alanda çok taraflı projelerin uygulanması yoluyla tek bir enerji pazarının kurulmasıyla ayrılmaz bir şekilde bağlantılı." ifadesini kullandı.
Taşkent'te kritik toplantı
Orta Asya Bölgesel Ekonomik İşbirliği Programı (CAREC) Bakanlar Konferansı, Özbekistan'ın başkenti Taşkent'te düzenlendi.
Dünya Haberleri
ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı