Trump'a suikast düzenleyen saldırganın kimliği belli oldu

Cumhuriyetçi Parti'den başkanlık için yarışan eski ABD Başkanı Trump, Pensilvanya'daki mitingde silahlı saldırıya uğradı. Trump'a yönelik suikast girişiminde bulunan saldırganın kimliği belli oldu.

Trump'ın yaralandığı olayda yakınlardaki bir binanın çatısından ateş açan adamın 20 yaşındaki Thomas Matthew Crooks olduğu açıklandı. 

8 el ateş açtıktan sonra güvenlik güçlerinin müdahale ettiği ve ölü ele geçirilen adamın Bethal Park'ta yaşadığı belirtildi. Saldırganın Cumhuriyetçi olduğu da seçmen bilgilerinde ortaya çıktı.

FBI, olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini söylerken Crooks'un neden saldırıyı gerçekleştirdiğine dair incelemelerin sürdüğünü aktardı. 

Seçim verilerine göre Cumhuriyetçi olduğu tespit edilen Crooks'un 2021'de Demokratlara 15 dolar bağış yaptığı da ortaya çıktı.

CNN'e konuşan Crooks'un babası, "Ne olduğunu anlayana ve güvenlik yetkilileriyle konuşana kadar bekleyeceğim" dedi.

Dünya Haberleri

Tesla satışlarında sert düşüş!
Helikopter kazasından sadece bir kaç dakika önce çekildi! Bir aile yok oldu
Siemens'in İspanya CEO'su Agustin Escobar ve ailesi felakette hayatını kaybetti
Muhtemelen Trump tarafından onaylandı
Türkiye'den Trump'ın açıkladığı yeni gümrük vergilerine ilk tepki