Türk bakana hakaret etmişti, soruşturma açıldı!

Almanya'da aşırı sağcı bir milletvekili adayı aleyhinde, entegrasyondan sorumlu Türk asıllı bakan Aydan Özoğuz'a karşı nefreti kışkırtıcı sözleri dolayısıyla soruşturma açıldı.

Aşırı sağcı Almanya için Alternatif (AfD) partisi milletvekili adayı Alexander Gauland, partisinin başkanı olduğu Brandenburg eyaletinde yaptığı seçim konuşmasında, Özoğuz’un ailesinin geldiği ülke olan Türkiye’ye “geri sepetlenmesi” gerektiğini söylemişti.

Anketler, daha önce mecliste hiç sandalyesi olmayan AfD’nin 24 Eylül seçimlerinde milletvekili seçileceğini gösteriyor. Gauland daha sonra yaptığı açıklamada kullandığı sözlerin “biraz fazla sert” olduğunu ancak Almanya’nın dili dışında bir kültüre sahip olmadığı yolundaki sözlerinden dolayı Özoğuz’un Almanya’da “işi olmadığını” söyledi.

Muehlhausen savcısı Ulf Walther, şikayet üzerine başlattığı soruşturmada Gauland’ın nefrete teşvik suçu işleyip işlemediğinin araştırılacağını ancak sürecin seçimlerden önce tamamlanacağını sanmadığını söyledi.

Dünya Haberleri

Flaş karar! Kurban kesmek yasaklandı
Türk asıllı DSÖ doktoru kaza geçirdi
Piyasaları altüst edecek mesaj
Yeni Papa Leo’nun maaşı belli oldu!
Tesla'da dev kriz! Üretimi durdurdu...