Türkiye-ABD görüşmesine dair ilk açıklama!

ABD Dışişleri Bakanlığı "Blinken ile Çavuşoğlu, Suriye'deki savaşın siyasi çözümüne destek ve iş birliğini güçlendirme konusunda mutabık kaldı." şeklinde bir açıklamada bulundu.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ned Price tarafından yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile ABD'li mevkidaşı Antony Blinken arasındaki telefon görüşmesine değinildi. Yapılan açıklamada, "Bakan Blinken, demokratik kurumların, kucaklayıcı yönetimin ve insan haklarına saygının öneminin altını çizdi" denildi.

Açıklamaya göre Blinken, "ABD ile Türkiye arasındaki uzun erimli ilişkinin ve terörizm karşısındaki ortak çıkarların önemini" de vurguladı. ABD Dışişleri Sözcüsü Ned Price'ın açıklamasında, Gara'da 13 Türk vatandaşının cenazesinin bulunmasıyla ilgili de şu ifadeler yer aldı: Bakan Blinken, Türk rehinelerin Kuzey Irak'ta öldürülmesine ilişkin baş sağlığı mesajını iletti ve ölümlerde PKK'lı teröristlerin sorumluluk taşıdığı görüşünü teyit etti.

"Bakan Blinken, Türk rehinelerin Kuzey Irak'ta öldürülmesine ilişkin baş sağlığı mesajını iletti ve ölümlerde PKK'lı teröristlerin sorumluluk taşıdığı görüşünü teyit etti." Blinken'ın Türkiye'yi, "Rus S-400 sistemlerini kullanmamaya" çağırdığı vurgulandı.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı