Unite The Union ve GMB'den kampanya: 'Anahtar Öcalan'da!'

Britanya'nın en büyük sendikaları Unite The Union ve GMB, Öcalan'ın özgürlüğü için kampanya başlatıyor. Kampanyanın startı için 25 Nisan'da Britanya Parlamentosu'nda yapılacak resepsiyonla verilecek. Resepsiyona Kamuran Yüksek ve Dilek Öcalan'ın da katılması bekleniyor. Kampanyaya ilişkin GMB'nin eski başkanı ve kampanya direktörü Sir Paul Kenny'nin yaptığı açıklamada, 'Öcalan'ın çözüm için kilit pozisyonda' olduğu belirtilerek, Öcalan’ın özgürlüğünü istediğini açıkladı.

Britanya’nın en büyük işçi sendikası Unite The Union ve üçüncü büyük sendikası GMB (Genel-İş) öncülüğünde Öcalan'ın özgürlüğü için kampanya başlatıyor. Kampanyanın startı için Britanya Parlamentosu'nda yapılacak resepsiyon ile ilgili yazılı bir açıklama yapıldı. GMB'nin eski başkanı ve kampanya direktörü Sir Paul Kenny imzalı açıklamada, Öcalan’ın özgürlüğünün Türkiye’nin iç barışına büyük bir katkı sunacağı vurgulandı.
BÜYÜK TECRİT UYGULANIYOR
Öcalan'ın 17 yıldır İmralı'da tecrit altında tutulduğunun ve 2011 yılından itibaren avukatlarıyla görüşmesinin engellendiğinin hatırlatıldığı açıklamada, "Bu yeni inisiyatif, Abdullah Öcalan’ın özgürlüğüne kavuşması için GMB ve Unite sendikaları öncülüğünde ve diğer sendikaların da desteğiyle kuruldu. HDP’li delegasyonun Nisan 2015’te yaptığı son görüşmesinden bu yana ailesi dahil, hiç kimse kendisini göremiyor. Büyük bir tecrit uygulanıyor" denildi.
''ÖCALAN ÇÖZÜM İÇİN KİLİT POZİSYONDA''
Savaşı sonlandırmak için savaşa dahil olan bütün tarafların çözüm arayışına dahil olması çağrısının yapıldığı açıklamada, "Öcalan, Türkiye’de barışçıl bir çözüm için kilit pozisyondadır. Geçen yıl, 10 milyonu aşkın insanın, Öcalan’ın serbest kalmasını talep eden imza kampanyasını imzalamaları Kürt halkının desteğine sahip olduğunun göstergesi. Barışçıl ve kalıcı bir çözüm için, defalarca, Türkiye’de demokratik bir tasarı için çağrıda bulunmuştur. Bu demokratik barış talepleri etrafında Kürt halkını birleştirmek için saygı ve etkiye sahiptir. Öcalan dahil edilmeden çözüm için hiçbir ilerlemeye varılmaz" sözleri yer aldı.
HDP ve DBP de KATILACAK
Britanya Parlamento'sunun Avam Kamarası’nın 10 numaralı komite odasında, 25 Nisan’da gerçekleştirilecek resepsiyonla startı verilecek olan kampanyaya çok sayıda kurum da destek veriyor. İşçi Partili Milletvekili Kate Osamor’un ev sahipliğinde yapılacak resepsiyona, DBP Eşbaşkanı Kamuran Yüksek ve HDP Milletvekili Dilek Öcalan’ın da katılması bekleniyor. Kampanyaya ilişkin bilgilendirme ve davet amacıyla Birleşik Krallık'ın tüm milletvekillerinin de aralarında bulunduğu 1500 isme mektup gönderildi.
ÜLKENİN EN BÜYÜK ÖRGÜTÜ
Kısaca Unite olarak bilinen Unite The Union sendikası, resmi olarak kayıtlı 1.5 milyon üyesiyle İngiltere ve Galler’in en büyük emekçi örgütü pozisyonunda. Onlarca farklı emek alanlarından üyelerinin bulunduğu ve 650 bin üyesiyle İngiltere’nin üçüncü büyük emek örgütü olarak bilinen GMB daha önce de Kürt sorununun demokratik yollardan çözümü için çalışmalar yürütmüştü. 

Dünya Haberleri

Telefon şifresini böyle yapanlar yandı! Resmen yasaklanıyor
Kıskanç Almanya bize özendi
Ünlü gofret markası için marketlerden acil toplatma kararı!
ABD kampüslerinde İsrail protestoları yayılıyor!
Kayıp modelin cesedi bulundu! Böyle tespit ettiler