Ünlü dansöz ‘Katya’ casusluktan gözaltına alındı

24 Şubat'tan beri Ukrayna ile savaş halinde olan Rusya'da dikkat çekici bir gelişme yaşandı... Katya lakaplı 33 yaşındaki dansöz casus olduğu iddiasıyla "vatana ihanet" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Rusya'nın Ukrayna'yı işgal etmesiyle birlikte bölgede tansiyon yüksek seyrederken, dikkat çekici bir gelişme yaşandı. Rusya'da yaşayan 33 yaşındaki dansöz Yekaterina Zavalishina, "casus" iddiası ve "vatana ihanet" suçlamalarıyla Moskova'da gözaltına alındı. "Katya" lakabını kullanan Zavalishina'nın Moskova'dan kaçmak üzereyken yakalandığı belirtildi.

"DEVLET SIRLARINI YABANCI ÜLKE TEMSİLCİSİNE VERDİ" İDDİASI
Dansözlüğü tam zamanlı olarak çalıştığı işletme analistliği görevinin yanı sıra yapan ve performanslarıyla tanınan Zavalishina'nın "devlet sırlarını yabancı ülke temsilcisine verdiği" iddia edildi. Genç kadının "gizli devlet sırlarını" hangi ülkenin temsilcisiyle paylaştığı açıklanmazken, Zavalishina'nın Moskova'dan İsviçre'ye kaçmak üzereyken yakalandığı duyuruldu.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı