Uzayda çekilen ilk film sinemalarda!

Uzayda çekilen ilk filmin özel gösterimi yapıldı. Merak edilen filme ilgi ise yoğundu.

Rus yapımı, uzayda çekilen ilk film The Challenge özel gösterimi Atlas 1948 sinemasında yapıldı.  

Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğunun ev sahipliğindeki gösterime, Rus ve Türk sinemaseverlerin ilgisi yoğun oldu. 

Rusya'nın İstanbul Başkonsolosu Andrey Buravov, gösterim öncesi yaptığı açıklamada, "Bu filmin ana konusu, kısa bir hazırlık yapıldıktan sonra bir kadın cerrah, uzay istasyonunda çalışan bir astronota acil müdahalede bulunmak için uzaya gönderiliyor." ifadelerini kullandı.

12 GÜN UZAYDA KALDILAR

Filmin en çarpıcı özelliğinin uzayda geçen sahneler olduğunu vurgulayan Buravov, "Bunun için filmin 2 kişilik çekim ekibi, başrol oyuncusu dahil, 12 günlük bir süre için füzeyle Uluslararası Uzay İstasyonu'na gitti. Orada 12 gün kaldılar ve bu çekimleri yaptılar. Film bu anlamda uzayda çekilmiş ilk kurgu film olma özelliği taşıyor." diye konuştu.  

FİLMİN OYUNCULARI

Yönetmenliğini Rus Klim Shipenko'nun yaptığı filmin çekimleri 2021'de Uluslararası Uzay İstasyonu'nda yapıldı. Yönetmen ve oyuncular, 2021'de dünyadan 400 kilometre uzaklıktaki istasyonda, astronot Anton Shakaplerov ile çekimleri gerçekleştirdi.

Dünya Haberleri

Lavrov’dan Nükleer Rapor İddiası: Batı, UAEA’ya İran’a Karşı Baskı Yaptı
İsrail ve İran ateşkes için anlaştı mı?
Hürmüz Boğazı’nı Kapatma Yetkisi Meclis’ten Geçti!
ABD’nin Hedef Aldığı Fordo Nedir? İran’daki Bu Gizli Tesis Neden Bu Kadar Önemli?
ABD de Savaşa Dahil Oldu: İran’ın Nükleer Tesisleri Vuruldu!