Veliaht Prens Selman, Joe Biden'ı böyle karşıladı! Bir ilk yaşandı

ABD Başkanı Joe Biden, Suudi Arabistan'da Kral Salman ile görüştü. Biden'ı karşılayan ise Veliaht Prens Selman oldu.

ABD Başkanı Joe Biden, Kral Salman'ın davetiyle Suudi Arabistan'a gitti. Salman, Biden’ı Es-Selam sarayında misafir etti.

TEL AVİV'DEN ARABİSTAN'A GELEN İLK BAŞKAN

Biden, Riyad yönetiminin hava sahasını İsrail'e açma kararının ardından Tel Aviv'den doğrudan Suudi Arabistan'a gelen ilk ABD Başkanı oldu.

Suudi Arabistan resmi ajansı SPA'nın haberine göre Kral Selman ile Biden, Cidde kentindeki Selam Sarayı'nda bir araya geldi. Görüşmede, "ABD ve Suudi Arabistan arasındaki tarihi ilişkileri iki ülke ve halklarının çıkarına hizmet edecek çeşitli alanlarda güçlendirmenin yolları" masaya yatırıldı.

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman, Ulusal Güvenlik Müsteşarı Musaid bin Muhammed el-Ayban'ın yanı sıra ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ile ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan da görüşmede hazır bulundu.

Dünya Haberleri

Tesla satışlarında sert düşüş!
Helikopter kazasından sadece bir kaç dakika önce çekildi! Bir aile yok oldu
Siemens'in İspanya CEO'su Agustin Escobar ve ailesi felakette hayatını kaybetti
Muhtemelen Trump tarafından onaylandı
Türkiye'den Trump'ın açıkladığı yeni gümrük vergilerine ilk tepki