Venezuela Devlet Başkanı seferberlik talimatı verdi

Venezuella Devlet Başkanı Nicolas Maduro, Kolombiya ve ABD tarafından yapılabilecek provokasyonlara karşı askeri birliklerin seferber edilmesi talimatını verdi.

Sputnik'te yer alan habere göre Maduro, “Kolombiyalı yetkililerin ABD Ordusu Güney Komutanlığı ile birlikte Venezuella ve Kolombiya sınırında bir provokasyon daha hazırladıkları bilgisini aldım. Bolivarcı Silahlı Kuvvetleri’nin tüm personeli teyakkuz durumunda olmalı” şeklinde konuştu. Maduro ayrıca, sınırda çıkacak muhtemel çatışmalarla dikkatleri ülkedeki protestolardan uzaklaştırmanın amaçlandığını ifade etti.

Venezuela'da muhalefetin kontrolündeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, 23 Ocak'ta kendisini "geçici devlet başkanı" ilan etmiş, başta ABD olmak üzere birçok Latin Amerika ve Batı ülkesinin desteğini almıştı. Rusya, Meksika, Çin, Türkiye, Endonezya ve diğer birçok ülke ise Nicolas Maduro’yu desteklediklerini açıklamıştı.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı