Washington Post: Suriye’de insanların savunucusu Türkiye

Amerikan Washington Post gazetesi, Batılı hükümetlerin Suriye’deki iç savaş konusunda bir şey yapmadığını ve ülkede savaşın trajik bir felakete gittiğini belirterek, 'Suriyeli çaresiz insanların tek savunucusunun Türkiye olduğunu' yazdı.

Gazetenin başyazısında İdlib'deki insani kriz ele alındı. Batılı hükümetlerin sonu gelecek gibi görünmeyen Suriye iç savaşından bıktığı aktarılan başyazıda, kendi iç gündemlerindeki kutuplaşmalardan dolayı batının dikkatlerini Suriye’den çektiği söylendi.

Birleşmiş Milletler'e (BM) göre aralıktan bu yana İdlib’te 500 bini çocuk 900 bin mültecinin Beşar Esad yönetimi ve Rus saldırılarından kaçarak Türkiye sınırına sığındığı kaydedilen başyazıda, mültecilerin sınır bölgesinde soğuk hava şartlarında sığınacak yer bulamadıkları da aktarıldı.

Rusya ve Esad yönetiminin muhaliflerin elindeki bölgeleri almak için sivillerin kaçmasını sağlayacak şekilde hava saldırıları düzenlediği belirtilen başyazıda, "Oradaki çaresiz insanların tek savunucusu son haftalarda bölgeye binlerce asker, tank ve top yığınağı yapan Türkiye’dir. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bu hafta sonuna kadar çekilmediği takdirde, Esad rejimine karşı saldırı başlatacağı tehdidinde bulundu" ifadeleri kaydedildi.

Dünya Haberleri

İşte suikast düzenlenen Slovakya Başbakanının son durumu!
Başbakanı vurdular!
Otel fiyatları fırladı, onlar da genelev kiraladı! EURO 2024'te burada kalacaklar
55 bin 761 farklı penisi tek tek incelediler! Uzuyor mu kısalıyor mu?
At suratlı kadın sosyal medyayı ayağa kaldırdı! İşte at gibi kadın