Wikileaks CİA'in füze kodlarını yayınladı

WikiLeaks, Amerikan Merkezi İstihbarat Teşkilatı CIA’ya yönelik en büyük ifşası olarak nitelediği Vault7 kapsamında, yeni belgeler yayınladı.

Belgeler kapsamında, CIA’in geliştirdiği yazılımlarla akıllı telefonlar, bilgisayarlar ve internete bağlanan televizyonlara nasıl sızdığı ifşa ediliyor.

Yayınlanan belgeler, ABD savunma yetkilileri tarafından geliştirilen bir füze kontrol sistemi Raytheon hakkında bilgileri içeriyor.

Wikileaks, belge içeriğinin CIA'nın casusluk amaçlı yazılımları kapsamında olmadığını belirtti ancak neden Vault7 kapsamında ilgili içeriklerin paylaşıldığına açıklama getirmedi.

Dört belgeden oluşan içerik, füze fırlatma sistemleri ile donatılmış yerleşik Pratt & Whitney uçaklarında şifrelenmiş ve kimliği doğrulanmış kanallar üzerinden veri alışverişi yapan, sinyal veren mikro denetleyici birimleri ayrıntılarıyla anlatıyor.

Dünya Haberleri

Bu sefer sosyal medya: İspanya'nın Fas sınırı yine tehlikede
Rusya'da yakıt alarmı!
İran ABD Üssünü Vurdu! 2 Asker Öldü, Bir Asker Kayıp
İndus'ta su krizi iddialarına yanıt
Türk Askeri Kargo Uçakları Sudan Sınırına Yakın Doğu El-Aveynat’a İniyor