Yunanistan sınır kontrollerini artırdı

Yunanistan, Türkiye'nin Avrupa'ya gitmek isteyen sığınmacıları artık engellemeyeceğini duyurmasının ardından sınırda güvenlik önlemlerini artırdı.

Türkiye’nin “Avrupa’ya geçişleri durdurmayacağız” açıklamasının sonrasında sığınmacılar sınıra akın ederken Yunanistan güvenlik önlemlerini ve sınır devriyelerini yükseltt.

AFP haber ajansına açıklama yapan bir hükümet yetkilisi, “Yunanistan kara ve deniz sınırlarındaki korumayı olabilecek en üst seviyeye çıkardı” .

Bir emniyet yetkilisi de sınır kontrollerinin iki katına çıkarıldığını ve yüksek teyakkuz çağrısı yapıldığını söyledi. Yetkili, “Her şey kontrol altında, endişe etmek için bir neden yok” diye konuştu.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, iddiayı doğrulamış ve “Artık mültecileri tutabilecek durumda değiliz” demişti.

Bunun üzerine Türkiye’nin pek çok şehrinde bulunan yüzlerce sığınmacı sınır kapılarına ve deniz yoluyla geçiş için sahillere akın etti.

Dünya Haberleri

ABD’den İran’a havayolu darbesi! Tarih verildi: Uçuşlar durma noktasına gelecek
Suudi Arabistan’da Saldırı Alarmı! Mekke Dahil 3 Kentte Tehlike Uyarısı
Avrupa'da 9 Ülke Giriş-Çıkış Sistemini Erteledi: Türk Yolcuları da İlgilendiriyor
BM 164 oyla kabul etti: Dünya haritalarında yeni dönem başlıyor
ABD: İran’a yönelik saldırı dalgası tamamlandı