Son başvuru tarihi 28 Şubat 2020 Cuma

Sait Faik Abasıyanık anısına her yıl bir öykücüye verilen ve Darüşşafaka Cemiyeti ve İş Bankası Kültür Yayınları iş birliğiyle düzenlenen 66. Sait Faik Hikâye Armağanı’na başvurular başladı.

Darüşşafaka Cemiyeti tarafından yapılan açıklamada, yarışmaya katılacak hikâye kitaplarının 2019 yılında yayımlanmış olması, daha önce herhangi bir ödül almamış olması gerektiği ve daha önce aynı armağanı kazanmış yazarların yarışmaya katılamayacağı vurgulandı.

Başvurular iki aşamalı bir değerlendirme sürecinden geçecek. Ön değerlendirmeyi geçen 10 kitaplık bir kısa liste 15 Nisan tarihinde duyurulacak, nihai sonuç Mayıs ayı içinde açıklanacak.

Doğan Hızlan’ın başkanlığında toplanacak Seçiciler Kurulu, Prof. Dr. Murat Gülsoy, Prof. Dr. Jale Parla, Metin Celal, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel ve Beşir Özmen’den oluşuyor.

Yarışmaya katılacak yazarların, başvuru yapacakları hikâye kitabından on (10) nüshayı başvuru dilekçesi ile birlikte, 28 Şubat 2020 Cuma günü Saat 17.00’a kadar Darüşşafaka Cemiyeti, Kurumsal İletişim Birimi, Darüşşafaka Cad. No:5/9 34457 Maslak / İstanbul adresine teslim etmesi gerekiyor.

Edebiyat Haberleri

Yapay zekaya göre kitap okumamız için 7 neden
Gabriel García Márquez'in yeni romanı geliyor
Twilight (Alacakaranlık) filmi, dizi olarak dönüyor
Sürgüzeşt kelimesinin anlamı nedir? Sergüzeşt ne demek? Samipaşazade Sezai'nin kitabı olay oldu!
Sıkça duyduğunuz deyimlerin birbirinden ilginç hikayeleri