25 yıllık mobilya devi iflas etti

Mobilya devi iflas bayrağını çekti. Tüm mobilyalar ucuza satılacak.

Wäscherei mobilya mağazası, 25 yıllık başarılı bir dönemin ardından kapatma kararını web sitesinde duyurdu. Wäscherei Mexikoring'deki faaliyetler son buldu.

WASCHEREI KAPANIYOR

Mağazanın Web sitesinden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "25 yılı aşkın süredir mobilya trendlerini, parti atmosferlerini ve unutulmaz anları Hamburg'a kazandırmanın ardından, Wäscherei olarak kapanmak zorundayız. Bu durum bizi derinden üzüyor" ifadelerine yer verildi. Mağazanın iflas davasının Ağustos ortasında açılması planlanırken, depo satışı Eylül ortasında başlayacak.

GENEL MÜDÜRÜN ÖLÜMÜ

Son aylarda büyük zorluklar yaşayan Wäscherei, 18 Nisan’da mağazanın uzun süreli genel müdürü Michael Eck'in beklenmedik şekilde 71 yaşında vefatını da yaşadı. Tasarım konusundaki tutkusuyla tanınan Eck, Hamburg'un iç tasarım sahnesine önemli katkılarda bulunmuş ve mağazayı birçok ünlüyle buluşturmuştu. Eck'in kaybı, mağazanın karşılaştığı zorlukların bir parçası olarak değerlendiriliyor.

İflas yöneticisi avukat Jennie Best, iflas işlemlerinin amacının şirketin sürdürülebilir bir şekilde yeniden yapılandırılması ve mümkünse ticari faaliyetlere devam edilmesi ya da yeni bir yatırımcı bulunması olduğunu belirtti. Ancak, yatırımcı bulunamadığı için mağaza kapanacak ve 48 çalışan yeni iş arayışına girecek.

 

Ekonomi Haberleri

Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?
Evini satıp altın alan adamın son durumu belli oldu