66 yıllık dev konserve firması iflas etti

66 yıllık konserve devi iflas bayrağını çekti. Fabrika icradan satışa çıkarıldı.

Ekonomik krizden etkilenen birçok firmadan iflas üzerine iflas haberi geliyor. Son olarak sektörün yıldız firması Tamtad Konservecilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. iflas bayrağını çekerek ekonomik krize teslim oldu.

TAMTAD KONSERVECİLİK İFLAS ETTİ

Şirketin iflası, Tire 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 7 Aralık 2023 tarihli kararıyla kesinlik kazandı. Faaliyetlerini Kürdüllü Mahallesi'nde bulunan Tamtad Küme Evleri'nde yürüten şirketin iflas süreci, mahkeme kararı doğrultusunda yerine getiriliyor.

Süreç doğrultusunda alacaklıların da katılacağı ikinci toplantı 18 Eylül tarihinde gerçekleştirilecek. Bu toplantıya, alacaklarının bir bölümü ya da tamamı kabul edilen alacaklılar ile alacakları reddedilen fakat Ticaret Mahkemesi'nde dava açan alacaklılar katılabilecek.

BİRÇOK ÜLKEYE ÜRÜN İHRAÇ EDİYORLARDI

1958 yılında Tire'deki sanayi sitesinde, sınırlı sayıda ve sadece sebze konserveleri üretimiyle faaliyete başlayan Tamtad Konserve, başlangıçta 300 metrekarelik küçük bir tesisle yola çıktı.

Ancak bugün gelinen noktada, 150'den fazla ürün çeşidiyle 30'dan fazla ülkeye ihracat yapıyordu.

Ekonomi Haberleri

Eski SGK Başmüfettişi İsa Karakaş, 4 aylık enflasyon verilerine göre hesapladı
Asgari ücretli ilk dört ayda maaşından 2 bin 953 lira kaybetti
Ziraat Bankası, Halkbank ve VakıfBank gibi kamu bankaları da harekete geçti
Altın yine düşüşe geçti! İşte güncel altın fiyatları
Alışveriş sitesi N11 satıldı