ABD'li dev bankadan dolar ve enflasyon tahmini: Dolar uçacak

ABD'li yatırım bankası Goldman Sachs, Türkiye'ye yönelik enflasyon ve döviz kuru tahminlerini değiştirdi.

ABD'li yatırım bankası Goldman Sach yayınladığı araştırma notunda, Türkiye'de Ağustos ayında yıllık enflasyonun yüzde 62'den yüzde 51,4'e düşeceğini tahmin etti.

İstanbul Ticaret Odası'nın (İTO) 1995 bazlı Ücretliler Geçinme İndeksi de Ağustos ayında yıllık yüzde 61,57 olarak gerçekleşti. TÜİK Ağustos ayı enflasyon rakamlarını salı günü TSİ 10.00'da açıklayacak.

GOLDMAN SACHS TAHMİNLERİNİ REVİZE ETTİ

Foreks'in haberine göre; bununla birlikte Goldman Sachs, enflasyonun beklendiği gibi düşmemesi halinde TCMB'nin temkinli davranacağını ve gevşemeyi erteleyeceğini de vurguladı. Goldman Sachs ayrıca USD/TRY tahminlerini revize etti. USD/TRY için 3, 6 ve 12 aylık dönemlerde 33, 35 ve 39 olan tahminlerini 36, 39 ve 44 olarak değiştirdi.

Ekonomi Haberleri

Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Politika faizi yüzde 36'ya indirildi
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gram altın geriledi
Emekli promosyonlarında rakamlar değişti! Bankalar 35 bin TL'ye kadar ödeme yapıyor: İşte güncel liste