Asgari ücret sonrası emekliye kara haberi Cem Küçük verdi

AKP'ye yakın isimlerden Cem Küçük, tepki çeken asgari ücret açıklanmasının ardından emeklilere kötü haberi verdi.

Gazeteci Cem Küçük, 22 bin 104 TL olarak açıklanan ve büyük tepki gören asgari ücret sonrası emekli maaşıyla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı.

AKP, İŞVERENİN İSTEDİĞİ ASGARİ ÜCRET ZAMMINI YAPTI

Milyonlarca çalışan enflasyona ezdirilirken, belirlenen yeni asgari ücretle ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye gazetesi yazarı Cem Küçük, bu zammın toplumun her kesiminden büyük tepki aldığını ifade ederek büyük bir hayal kırıklığıyla karşılandığını söyledi. Küçük, işverenin istediği miktarda zam yapıldığını, 22 bin 104 TL’nin çok düşük olduğunu belirtti.

"İŞÇİYE VE MEMURA 6 AYLIK FARK VERİLECEK DEMEKTİR"

Küçük, “İşçiye ve memura da 6 aylık fark verilecek demektir bu" ifadelerini kullandı.

"EMEKLİYE DE BİR ŞEY VERİLMEYECEK ANLAMINA GELİR"

Bu durumun asgari ücretliyi vatandaşı çok zorlayacağını vurgulayan Cem Küçük, "Emekli rakamlarını da duyuyoruz. Çok komik kalıyor. Bu durum toplumdan tepki görür. Bu emekliye de bir şey verilmeyecek anlamına gelir" ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

Borsa ve altında sert kayıp: Gram altın 6 bin 370 liraya düştü!
Fon soruşturmasında yeni gelişme: Mustafa Sandal'ın eşi ve babasından 3 milyar liralık iade başvurusu
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı: Politika faizi yüzde 36'ya indirildi
Altın fiyatlarında sert düşüş: Gram altın geriledi
Emekli promosyonlarında rakamlar değişti! Bankalar 35 bin TL'ye kadar ödeme yapıyor: İşte güncel liste