Bitcoin'den rekor üstüne rekor! Bir haftada ikinci kez...

Kripto para birimi Bitcoin yeni rekorunu kırdı. Aynı haftada ikinci yükseliş gerçekleşti.

Bitcoin, ABD Başkanlık seçimlerinde yeniden göreve seçilen Donald Trump'ın bu zaferi sonrası yeniden rekor tazeledi.

BITCOIN TÜM ZAMANLARIN EN YÜKSEK SEVİYESİNDE

BTC, ABD Merkez Bankası'nın (FED) ABD seçimlerinin ardından gerçekleştirdiği ilk toplantısında politika faizini 25 baz puan indirmesinin akabinde 76 bin 956 doların üzerine çıkarak tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve sonrasında gerileme gösterdi.

BTC'NİN REKORLARINDA DONALD TRUMP ETKİSİ

Kripto yanlısı söylemleriyle dikkat çeken Trump'ın ABD seçimlerini kazanması, Bitcoin'e ivme kazandırdı.

Trump'ın 5 Kasım günü delege sayısı yüksek eyaletlerde galibiyet alması kripto varlık piyasalarında da hızlı yükselişlere yol açtı.

Bitcoin'in 2024'teki yüzde 60'ı aşan yükselişi, küresel hisse senetleri ve altın gibi geleneksel varlıkları geride bıraktı.

Ekonomi Haberleri

Merkez Bankası Pas Geçti, Faiz Koridoru Değişmedi
Altın son 2.5 ayın en düşük seviyesinde!
Küresel gerilimin ortasında dolarda rekor seviye!
BYD Türkiye'de fabrika kurma planını askıya aldı: Yatırım hamlesinde rota Avrupa'ya kırıldı
Türkiye ve Kanada'dan tarihi imza: Serbest Ticaret Anlaşması için ilk adım atıldı