Bloomberg Türkiye analizini yayınladı: "Erdoğan'ın olağandışı inancına bağlı..."

Bloomberg Türkiye analizini yayınladı. Analizde Erdoğan'ın son dönemlerde izlediği mali politikanın kötü sonuçlanacağı kaydedildi.

Bloomberg Türkiye analizine göre, "[Resmi verilere göre] enflasyon şu anda yüzde 21'in üzerinde ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın faizleri düşürme yönündeki ısrarı, yerel para birimi Lira ile maaş alan Türklerin satın alma gücünü büyük ölçüde düşürdü. Lira kısa bir süre içerisinde dolar karşısında değerinin yüzde 50'sini kaybetti..."

''EKONOMİSTLER UMUTSUZ''

Bloomberg, yatırımcılar ve ekonomistlerin Erdoğan'ı umutsuzca rotayı tersine çevirmeye çağırdığını, ancak Erdoğan'ın, faizleri yükseltmenin enflasyonu soğutmak yerine daha da kötüleştireceği yönündeki olağandışı inancına bağlı kaldığının altını çizdi.

Ekonomi Haberleri

Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?
Evini satıp altın alan adamın son durumu belli oldu