Bu sefer de simide zam!

İstanbul'da simit 2 liradan 2.5 liraya yükseldi.

İstanbul’da 100 gramlık sokak simidinin fiyatı 2 liradan 2,5 liraya yükseldi. Simit yüzde 25 zamlandı. Simit üreticileri, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’nden (İSTESOB) gelen tarifeyle yeni fiyata geçtiklerini açıkladı. Simit üreticileri geçen yıldan bu yana un fiyatlarında yüzde 50’yi aşkın, susam fiyatlarında ise yüzde 20-25 düzeyinde artış olduğunu belirtirken, elektrik, su giderlerinde de artış olduğunu ifade etti. 2,5 liralık fiyatın geçen yıl belirlendiğini söyleyen simit üreticileri, yeni tarifeye geçildiğini kaydetti.

Milliyet gazetesinden Aylin Rana Aydin'in haberinde görüşlerine yer verilen, İstanbul Fırıncılar Odası Başkanı Erdoğan Çetin, geçen yıldan bu zamana kadar un fiyatlarında yüzde 50 artış olduğunu belirtti. Susamın ithal edildiğine değinen Çetin, "Susam fiyatlarında da yüzde 20-25 düzeyinde bir artış var. Fırınlarda 2 liraya satılıyor simitler. Fakat simitçilerin ve fırıncıların yaptığı simitler farklı oluyor. Fırınlar ekmeklik undan, simitçiler simit unundan yapıyor" diye konuştu.

İSTESOB'dan yapılan açıklamaya göre, 100 gramlık simidin 2.5 lira olmasına yönelik geçen yıl sektörden bir zam talebi geldi. Maliyetlerin artması nedeniyle yeni tarifeye geçmeye başlandığı belirtilirken, 1,75 ila 2,5 lira arasında satış yapıldığı ifade edildi.

Ankara ve İzmir'de 2 lira
İzmir ve Ankara’da 100 gramlık simit de 2 liradan tüketiciye satılıyor. 1,75 liradan satılan simit yüzde 14 artış ile 2 liraya çıktı. Esnaf odaları, artan maliyetler nedeniyle simitlere zam yapıldığını ifade etti.

Ekonomi Haberleri

Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir açıklandı: Borç alma oranında dev artış
Emekli ve memurun ocak zammında ilk tablo ortaya çıktı: 3 aylık oran belli oldu
TÜİK eylül ayı enflasyonunu açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 29,73
ENAG eylül ayı enflasyonunu açıkladı: Yıllık enflasyon yüzde 46,61