Dikkat... Dolara yatırım yapanlara uyarı!

JP Morgan, elinde doları olanlara kritik uyarıda bulundu. ABD Doları’nın önümüzdeki 12 ayda değer kaybetmesini bekliyor. Bankaya göre, ekonomik yavaşlama ve küresel mali politikalar dolar üzerinde baskı kurabilir.

Bankacılık devi JP Morgan, ABD ekonomisi ve dolar endeksine yönelik açıklamalarda bulundu.  Banka, ABD Doları'nın önümüzdeki 12 ayda zayıflamasını öngörüyor.

Kurum ayrıca Dolar Endeksi'nin (DXY) bu dönemde yüzde 5,7 oranında değer kaybedeceği tahmininde bulundu.

Banka, ABD ekonomisinde büyümenin yavaşlama sürecine girdiğine vurgu yaparak, son verilerin de bu yumuşamayı teyit ettiğini söyledi. JP Morgan'a göre, ABD'nin ekonomik büyümesi gelecek dönemde hem gelişmiş ülkelere oranla daha zayıf olacak hem de birçok gelişmekte olan ülkenin gerisinde kalacak.

Buna ek olarak, ABD dışında uygulanan büyümeyi destekleyici mali politikaların da dolar üzerinde baskı yaratabileceği aktarıldı.

Ekonomi Haberleri

Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?
Evini satıp altın alan adamın son durumu belli oldu