Dünya banka devine Türkiye izni!

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, ''BDDK olarak Bank of China Turkey AŞ artık resmen yarından itibaren bankacılık işlemlerine başlayabilir." dedi.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, "BDDK olarak Bank of China Turkey AŞ'nin bankacılık lisansını onayladık. Bankaya daha önce kuruluş izni verilmişti. Şimdi ise lisans verildi. Bank of China Turkey AŞ, artık resmen yarından itibaren bankacılık işlemlerine başlayabilir" dedi.

Akben, bankacılık sektörüne yabancı ilgisinin devam ettiğini vurgulayarak, "Türk bankacılık sistemi üzerinde yapılan spekülasyonlar ve algı operasyonları dünyanın en büyük bankalarından birinin ülkemizde faaliyete geçmesiyle tekrar boşa çıktı" diye konuştu.

Bank of China, Çin’in en üçüncü, dünyanın yedinci büyük bankası konumunda bulunuyor.

Ekonomi Haberleri

Tarih belli oldu: Benzine indirim geliyor
ATM'de para yatırma limitleri belli oldu: 185 bin TL'ye kadar çıktı!
Altın fiyatlarında yön bugün belli olacak: Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Gram, çeyrek ve Cumhuriyet altını bugün ne kadar oldu?
Türkiye’de kişi başına düşen milli gelir açıklandı: Borç alma oranında dev artış