Mehmet Şimşek kiralarla ilgili sert yaptırımı açıkladı! Şimdiden 700 bin kişinin başı yandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirini beyan etmeyenlerin Maliye'ye takılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira gelirlerine dair beyan döneminin bitmesi sonrası yapılan çalışmalara ilişkin değerlendirmede bulundu.

GİB'in, bu yılın başından itibaren, elde ettikleri kira gelirini beyan etmesi gerekenlerin tespiti ve bilgilendirilmesine yönelik çok sayıda çalışmayı devreye aldığını hatırlatan Bakan Şimşek, belirli kira bedelinin üzerindeki konutlar, günlük ve haftalık gibi kısa süreli konutlar ile iş yeri kiralarının banka hesapları üzerinden tahsil edilmesi gerektiğini söyledi.

"KİRA DENETİMLERİMİZİ SÜRDÜRÜYORUZ"

Şimşek X hesabından şu ifadeleri kullandı:

"Kayıt dışı kalmayı zorlaştıran dijitalleşmenin katkısıyla kapsamlı kira denetimlerimizi sürdürüyoruz. Kira geliri tespit edilen ve birçok defa hatırlatma yapıldığı halde beyanname vermeyen yaklaşık 700 bin mükellef hakkında cezalı işlem yapılacak. Ayrıca tapu ve ikamet bilgileri kullanılarak kiraya verildiği değerlendirilen 1,5 milyon konut için fiili denetim çalışması başlattık. Vergilendirilmeyen her tür haksız kazancın takipçisiyiz."

Ekonomi Haberleri

Kuyumculara gözaltı
Faiz kararı ne olacak? 19 Haziran'da faiz kararı belli olacak
ÖTV değişikliği Meclis'e sunuldu!
Yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz tahmini belli oldu!
Yeni Dönem Geliyor: Milyonlarca Çalışanın Geliri Artacak!