Moody's, Türkiye'nin kredi notunu değiştirdi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, Türkiye'nin kredi notunu "B3" olarak teyit ederken, not görünümünü "durağan"dan "pozitif"e çevirdi.

Moody's, Türkiye ekonomisine ilişkin takvim dahilinde değerlendirmeye gitti. Kredi derecelendirme kuruluşundan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kredi notunun "B3" olarak teyit edildiği, daha önce "durağan" olan not görünümünün ise "pozitif"e yükseltildiği bildirildi.

Açıklamada, görünümün pozitife çevrilmesinin ana nedeninin "ekonomi politikasındaki belirleyici değişiklik, özellikle de ortodoks para politikasına dönüş" olduğu belirtildi. Manşet enflasyonun yakın vadede artması muhtemel olsa da enflasyon dinamiklerinin değişmeye başladığına dair işaretler olduğu vurgulanan açıklamada, bunun da para politikasının güvenilirliğini ve etkinliğini yeniden kazandığının göstergesi olduğu anlatıldı.

Ekonomi Haberleri

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten flaş enflasyon açıklaması
Dolar ve Euro'da hareketlilik devam ediyor!
Altın fiyatlarında sular durulmuyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıkladığı yeni düzenleme piyasalarda deprem etkisi yarattı
Dolar ve Euro güne nasıl başladı?