O ilde simide zam geldi

Zamlar devam ediyor. Bu kez ve bir kez daha simit, fiyat artışlarından nasibini aldı.

İzmir'de simide zam geldi. İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen, zam ile ilgili açıklama yaptı.

İZMİR'DE GEVREĞE ZAM

Son olarak 1 Temmuz’da gelen simit zammı ile birlikte 12 TL'ye satılan gevreğe bir zam daha geldi. Buna göre İzmir'de gevrek, 2025 itibarıyla 15 TL'den satılacak. 

"ZAM YAPMA TARAFTARI DEĞİLİZ AMA"

İzmir Pide Gevrek İmalatçıları ve Benzerleri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şükrü Erişen yaptığı açıklamada “Malumunuz yeni yıla girmekle birlikte işçi ücretlerinden sigortaya, vergilerden yakıta, hammaddelerden kiraya birçok gider kaleminde fiyat artışları oluyor. Vatandaşın ekonomik durumunu göz önüne aldığımızda ürünlere zam yapma taraftarı değiliz ancak üyelerimizi de zamlar karşısında korumak bizim görevimiz” dedi.

GEVREK FİYATI 12 TL'DEN 15 TL'YE ÇIKACAK

Erişen, “Unun çuvalına yüzde 200 zam geldi biz yüzde 17 zam yapmaya karar verdik. Gereken maliyet hesaplamaları yapıldıktan sonra üst birliğimizin gıda komisyonuna talebimizi ilettik. Ticaret Bakanlığı’ndan onay gelmesinin ardından İzmir Gevreği 15 TL olarak satışa sunulacaktır” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

ÖTV değişikliği Meclis'e sunuldu!
Yıl sonu dolar, enflasyon ve faiz tahmini belli oldu!
Yeni Dönem Geliyor: Milyonlarca Çalışanın Geliri Artacak!
Fahiş İlan Fiyatlarına Sınırlama Geliyor!
Altın fiyatları durdurulamıyor! Rekor üstüne rekor...