Gaziantep’in önde gelen ünlü Türk mobilya ve dekorasyon şirketi ekonomik sorunlar nedeniyle konkordato ilan etti.
1. Asliye Ticaret Mahkemesi, firmaya 3 ay süreyle geçici mühlet tanıdı.
AS MOBİLYA KONKORDATO İLAN ETTİ
Gaziantep 3. Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyette bulunan As Mobilya ve Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, konkordato talebinde bulundu.
3 AYLIK SÜRE VERİLDİ
Resmi Gazete’de yayımlanan ilan şu ifadelerle duyuruldu:
“Gaziantep Ticaret Sicil Müdürlüğü'ne kayıtlı As Mobilya ve Dekorasyon Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkında, 17 Ekim 2024 tarihinden itibaren 3 ay süreyle geçici mühlet kararı verilmiştir. Şirketin konkordato talebi 15 Ekim 2024 tarihinde açılan dava ile başlatılmış ve dava Gaziantep 1. Asliye Ticaret Mahkemesi’nin 2024/846 esas numarasıyla kaydedilmiştir. Duruşma, 26 Aralık 2024 tarihinde saat 14:00’te yapılacaktır.”
Öte yandan, alacaklıların 7 günlük süre içinde karara itiraz etme hakkı bulunduğu belirtildi. Mahkemenin vereceği nihai karar ise firmanın geleceğini belirleyecek.