Türkiye'de yasaklanmıştı... Geri geliyor

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi, booking.com'un bu yıl tekrar faaliyet göstermeye başlayabileceğini belirtti.Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, booking.com'un bu yıl tekrar faaliyet göstermeye başlayabileceğini belirtti.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye Seyehat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) haksız rekabetin önlenmesi amacıyla açtığı dava üzerine Türkiye'deki faaliyetleri durdurulan Booking.com'un, yeni turizm sezonu öncesinde faaliyetlerine başlama olasılığı bulunduğunu söyledi. Zeybekci, “Çözüme doğru gidiyoruz. Bu sezon herhalde öyle bir şey olacak, çalışmaya başlayacaklar” dedi.

‘ÇÖZÜM GETİRMEKLE İLGİLİ DAHA OLUMLU BİR NOKTADALAR’

Bloomberg'e konuşan Zeybekci, şirketin görüşmelerde 1 yıl öncesine göre “daha olumlu bir noktada olduğunu” söyledi.

Mahkemenin haksız rekabet kararının o zaman için doğru olduğunu ifade eden Zeybekci, “Buna çözüm getirmekle ilgili daha olumlu bir noktadalar. Türkiye'de büro açmak, sorumlu şirket haline gelmekle ilgili bir çözüme doğru gidiyoruz” diye konuştu.

Zeybekci, “Yurtdışından yabancılara Türkiye'nin pazarlanmasıyla ilgili Booking'in bir problemi yok zaten. Türkiye'deki Türk turizm alanlarını, tesislerini Türklere pazarlayıp da buradan elde ettiği gelire karşılık kestiği ya da kesmediği faturalarla ilgili sıkıntı yaşanıyor. Burada da bir çözüme doğru yaklaşıyor, kabul ediyor gibi” ifadelerini kullandı.

Ekonomi Haberleri

Gümüş fiyatları iki ayın zirvesinde: Yatırımcının gözü kritik toplantıda
Esnaf kredilerinde yeni dönem: Faiz desteği düştü, borçlu esnafa kredi yolu açıldı
Asgari ücrette yüzde 50 zam ihtimali: 2027 için dikkat çeken senaryo
Motorinde dev indirim yolda: Litre fiyatı ne kadar düşecek?
Evini satıp altın alan adamın son durumu belli oldu