Kış günlerinin aranan lezzetlerinden olan çorba, hem yemek öncesi hem de sabah kahvaltılarında içilebilmesi ile vazgeçilmezlerimiz arasında yer alıyor. Lezzetli çorbalar pişirmenin yolu ise tariflerin doğru uygulanması, kıvamın tutturulması ve malzemelerin taze olmasından geçiyor. Dünya mutfaklarında da önemli yer tutan çorbanın pek çok çeşidi mevcut.
Annenizin çorbalarının lezzetini yakalayabilmeniz için 13 ipucu
Annenizin çorbalarının lezzetini yakalayabilmeniz için 13 ipucu
115
215
Peki annenizin elinden çıkmış gibi lezzetli çorbalar yapmanın sırrını biliyor musunuz? İşte lezzetli çorbalar için bilmeniz gereken püf noktaları…
315
Çorbalarınıza eklediğiniz suyun sıcak olmasına özen gösterin. Bunun yanında çorbanızı yaparken kısık ateşte pişirmek de önemli bir detaydır.
415
Eğer çorbalarınız için tavuk veya et suyu tableti kullanıyorsanız çorbanıza yağ eklerken dikkatli olmalısınız. Çorbanıza ilave ettiğiniz tabletlerin yağ miktarlarına dikkat ederek çorbanıza ölçülü oranda ekstra yağ eklemelisiniz.
515
Bazen çorbada tuzu fazla kaçırabilirsiniz. Bu durumda hem
615
715
815
915
1015
1115
1215
1315
1415
1515