Çoğumuzun bildiği gibi soğan doğal etkili bir anbiyotik, antioksidan ve vitamin kaynağıdır. Ancak doğranmış çiğ soğanın zararlı olduğunu duymuş muydunuz?
Doğranmış soğan tehlike saçıyor!
Doğranmış soğan tehlike saçıyor!
Soğan, mutfaklarımızda her mevsimin vazgeçilmez yiyeceğidir. Sağlığımıza olan faydaları saymakla bitmeyen ve etkili bir antibiyotik olan soğan hem çiğ hem de pişmiş olarak sofralarımızda yer almaktadır.
Yemeklere lezzet katan ve son yıllarda yaygınlaşan güzellik kürlerinde de kullanılmaya başlanan soğanın çok sayıda yararının yanı sıra bazı zararları olduğunu da biliyor muydunuz. Tüm besinlerde olduğu gibi yanlış kullanımı halinde soğanın vücudumuza yarar değil zarar getirdiği son yapılan araştırmalarda da ortaya çıktı.Araştırmalarda soğanı yanlış tüketmenin ilerleyen zamanlarda vücutta enfeksiyon riskinin oluşmasına hatta sebebi bilinemeyen gıda zehirlenmelerine neden olabileceği belirlendi.
Bakterileri mıknatıs gibi çekerVerilen bilgilere göre, çiğ olarak d