Hürriyet gazetesi bunu tartışıyor: ‘Yaş 70, iş bitmiş’ mi?

Hürriyet yazarı Osman Müftüoğlu, 70 yaşın artık orta yaş sayıldığını belirttikten sonra bilgi yanlışlığı için özür dilerken, konuyu aydınlatan Faruk Bildirici, Özkök’ün hedefine yerleşti. Özkök, yeni bir dosya açmaya hazırlanıyor.

Prof. Dr. Osman Müftüoğlu, Hürriyet gazetesinde, Ağustos ayında kaleme aldığı köşesinde, orta yaşın artık 70 yaş olduğunu, Dünya Sağlık Örgütü’nün yaş dilimi listesini yenilediğini ileri sürdü. Yazısı çok konuşulan Müftüoğlu, daha sonra özür diledi.

Müftüoğlu’nun özür dilemesinde, okur temsilcisi Faruk Bildirici’ye ulaşan mesajlar etkili oldu. Müftüoğlu, “Konuyu yeniden araştırdık. Bildirici, Dünya Sağlık Örgütü’nün Türkiye temsilciliğini de devreye sokarak o bilgiyi teyit etmeye çalıştı. Neticede kaynak olarak gösterilen “brilo.net” sitesinde yayınlanan o haberin doğru olmadığını öğrendik. Düzeltir, özür dileriz. Bir küçük not daha: Ama ben ‘yaş kayması’ meselesinde ısrarlıyım. Ve hâlâ ‘yetmiş yaş orta yaş’ fikrinin savunucusuyum” diye yazdı.  

70’inden 50 yaşa dönmek mümkün mü?

Ertuğrul Özkök, bu gelişmeleri Hürriyet gazetesindeki köşesine taşıdı. “Hürriyet Okur Temsilcisi, bir hamleyle “yeni orta yaş” mutluluğunu yaşayan insanların umudunu söndürdü” diye yazan Özkök,, yarın yeni bir dosya açacağını duyurdu.

Özkök, “125 yaşına kadar yaşamanın sırrı DNA’larımızın ucundaki o küçük parçada mı saklı? 125 yaşına gelmiş bir erkek kaç kilometre mesafeyi koşabilir. Benjamin Button efekti var mı? Yaşlılığı geri çevirmek mümkün mü? Bir insanın yüzünü ameliyatsız gençleştirmek mümkün mü? Galapagos kaplumbağaları niye 400 yıl yaşıyor da biz yaşayamıyoruz?” sorularına yarın yanıt verecek.

Genel Haberleri

Japon deprem uzmanı 'her an olabilir' dedi! Türkiye'deki deprem riski taşıyan yerleri açıkladı
Etik ve İtibar Derneği 12. Olağan Genel Kurul İlanı
5 yıl vadeli faizsiz 350.000 TL kredi! Hem de 24 ay ödeme yok!
Baba Vanga'dan 2024'ün korkutan 7 büyük kehaneti: Dünyayı bekleyen tehlike
Naci Görür o ilçede kimse yaşamamalı dedi herkes o ilçeyi araştırmaya başladı