İstanbul Yeni Havalimanı projesi büyük bir hızla işliyor

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabının açılmasına bir yıldan az zaman kaldı kaba inşaatının yüzde 95'i ise bitti.

Tamamlandığında dünyanın en büyüğü olacak İstanbul Yeni Havalimanının ilk etabının açılmasına bir yıldan az süre kaldı. Kaba inşaatının yüzde 95'inin bittiği terminal binasının bazı bölümlerinde asansör ve yürüyen merdivenler konuldu, dış cephe ve çatı montajı başladı.
İstanbul Yeni Havalimanının (Üçüncü Havalimanı) açılışı için 1 yıldan geriye sayım başladı. Terminal binasının inşaatının yüzde 95'i tamamlanırken, bazı bölümlerde asansörler ve yürüyen merdivenler konuldu, dış cephe ve çatı montajına başlanıldı.               

Hava Trafik Kontrol Kulesinin kaba inşaatının tamamlandığı havalimanında bir numaralı pistin tüm taksi yollarıyla mayıs-haziran gibi bitmesi bekleniyor. İGA Havalimanları İnşaatı Üst Yöneticisi (CEO) Yusuf Akçayoğlu, bu yıl kış şartlarının geçen seneye göre daha zor geçtiğini kaydederek, bu yüzden bazı işlerin istedikleri hızda gidemediğini aktardı.

              

22 BİN KİŞİ ÇALIŞIYOR

Havalimanı inşaatında şu anda kış şartları nedeniyle 22 bin kişinin çalıştığını dile getiren Akçayoğlu, "Bu sayı yaza doğru artacak. Çalışan sayısını 30 bine çıkaracağız." dedi. Akçayoğlu, havalimanının terminal binasının her yerinde faaliyetlerin sürdürüldüğünü kaydederek, "İlk temel attığımız yerde yürüyen bantları koyduk. Asansörleri ve yürüyen merdivenleri koyuyoruz. Camları takıyoruz." diye konuştu.    

        

Terminal binasının kaba inşaatının bitirilmesi konusunda hedefledikleri işlerin istedikleri gibi gittiğini dile getiren Akçayoğlu, proje genelinde şu ana kadar 2,2 milyon metreküpe yakın beton döktüklerini, bu rakamın çok ciddi olduğunu aktardı.               


Akçayoğlu, "Terminal binasının kaba inşaatının yüzde 95'i bitti. Toplam fiziki ilerleme de yüzde 40'lar düzeyinde. Kar ve kış şartları nedeniyle istediğimiz gibi ilerleyemediğimizi söylemiştim. Mart ayından itibaren bu rakamda çok ciddi bir artış bekliyoruz."  ifadelerini kullandı.   

Genel Haberleri

Japon deprem uzmanı 'her an olabilir' dedi! Türkiye'deki deprem riski taşıyan yerleri açıkladı
Etik ve İtibar Derneği 12. Olağan Genel Kurul İlanı
5 yıl vadeli faizsiz 350.000 TL kredi! Hem de 24 ay ödeme yok!
Baba Vanga'dan 2024'ün korkutan 7 büyük kehaneti: Dünyayı bekleyen tehlike
Naci Görür o ilçede kimse yaşamamalı dedi herkes o ilçeyi araştırmaya başladı