Saç Ekimi Adayları Nasıl Belirleniyor?

Saç ekimi fiyatları 2022 yılında merak edilirken yazımızda saç ekimine adım atmadan önce inceleyebileceğiniz bazı hususları ele aldık Kimler saç ekimi için ideal adayları teşkil ettiğini ele alıp bu hizmetten istifade etmeyi düşünenler bilgileri bulabilir

Saç ekimi fiyatları 2022 yılında merak edilirken yazımızda saç ekimine adım atmadan önce inceleyebileceğiniz bazı hususları ele aldık 

Saç ekimi fiyatları 2022 yılında nasıl?

Son dönemdeki fiyat artışlarından ülkemiz ekonomisi çokça etkilenmektedir ve saç ekimi fiyatları 2022 yılında diğer hizmet alanları gibi bariz artışlar görmüştür. Bununla birlikte bazı klinikler yurt dışından ülkemize devam eden sağlık turizmi kapsamında yüksek ücretle ihraç edebildikleri bu hizmetleri vatandaşlarımız için daha makul fiyatlarla sunuyor.

Herkes saç ekimi için uygun mu?

Hayır, herkes minimal ivaziv cerrahi açısından mükemmel bir aday değildir. Saç ekimi tedavisi yaptırırken ideal olarak seçilen kişilerin makul hedefleri olmalıdır. Ayrıca saç ekimi temelde cerrahi bir işlem olduğundan, kişinin tedaviden önce durumunun mükemmel ve çalışır durumda olması gerekir. Ayrıca en uygun aday 25-65 yaş arasıdır. Ek olarak, en iyi saç ekim merkezi olmaya aday kurumların önemsediği birkaç ölçüm daha gerçekleştirilecektir. Yani genel olarak makul hedefleriniz yoksa, sağlığınız iyi değilse veya 25 yaş altı veya 65 yaş altı iseniz saç ekimi için uygun değilsiniz.

Kimler saç ekimi için iyi bir adaydır?

Saç ekimi yaptıran farklı yaş grupları ve cinsiyetlerden birçok insan bulunmaktadır. Saç ekimi için en uygun adayın kim olduğunu sadece en iyi saç ekim merkezi bünyesindeki uzmanlar belirleyebilir. Doktorunuzla yapacağınız ilk görüşmeden sonra saç ekimi için uygun bir aday olup olmadığınızı öğrenebilirsiniz. Örneğin, Norwood skalasının üçüncü aşamasına ulaşmış kellik vakaları içinbeş yıldan fazladır saçsızlıktan mustarip olan bireyler aday olarak belirlenir. Uzun yıllardır saç dökülmesi önleyici ilaçlar kullanmalarına rağmen sağlıklı sonuç alamayanlar da birer saç ekim adayıdır. Uzun yıllardır saçları seyrelmiş, ancak yine de daha genç ve daha aktif görünmek isteyen erkekler ve kadınlar estetik kaygılarla ekim talebinde bulunabilir. Son olarak travma veya yanık nedeniyle saçları dökülen erkek ve kadınlar de bu işlemin kendileri açısından makul olup olmadığını öğrenebilir.

Saç ekiminde yaş aralığı

Saç ekimi ameliyatı günümüzde birçok kişi tarafından yapılmakta ve giderek daha başarılı olmaktadır ancak bazı kişiler için uygun bir yöntem olmamaktadır. 22 yaşını doldurmuş, sağlığı iyi olan, saç ekimi ihtiyacı olan, saç dökülmesi ve saç ekimi için yeterli donör bölgesi olan herkes saç ekimi yaptırabilir. Kimin saç ekimi ameliyatına uygun olduğu belirli koşullara bağlıdır. Saç ekimi yaptırmak için saçınızın belirli standartları karşılaması gerekir. Saç ekiminde yaş aralığı önemli bir faktördür. Uzmanlara göre saç ekimi için en erken yaş 22'dir.Yaş aralığı da kişinin psikolojik hazırlığı ve saç dökülmesinin tamamlanması ile yakından ilgilidir.

22 yaşından önce saç dökülmesi büyük oranda devam ediyordur. Bu durumda saç ekimi daha sonraki yaşamda saç ekimi ameliyatı gerektirebilir. Kaza, yanık gibi çok özel durumlarda doktor gerekli görürse daha önce de saç ekimi yapılmasını onaylayabilir. Saç ekimi ameliyatı sırasında belli bir ileri yaş belirlemek daha zordur. Burada donör bölgenin sağlığı ve yeterliliği göz önünde bulundurulmalıdır. Günümüzde ortalama 55 yaşından sonra saç ekimi ameliyatı için tercih oranı önemli ölçüde düşmüştür.Ancak kişi diğer şartlara uygun ise saç ekimi için üst yaş sınırı yoktur. Saç ekimi ameliyatı için bir diğer koşul da sağlıktır. Saç ekimi ameliyatı mikro cerrahidir ve bu operasyonların bazı şartları vardır. Bu kişi sağlıklı ve bazı hastalıklardan ari olmalıdır; bu nedenle sağlığınızı kontrol etmek için bazı testler yapılır.

Kimler saç ekimi için uygun aday değildir?

Alın kelliği, üst kellik ve lokalize kellik için herhangi bir yerde saç ekimi yapılabilir; ancak şiddetli kelliği olan ve donör bölgenin saçları kel bölgeyi kapatamayan hastalarda saç ekimi yapılmaz. Kemoterapi gören hastaların saçları aldıkları ilaçların etkisiyle tamamen dökülmüş olabilir. Kemoterapi bittikten sonra ilaçlar azalmaya başlar ve dökülen saçlar tekrar çıkabilir; o yüzden bu aşamada da ekim kararı verilmez.

Saç dökülmesi tipi

Her saç dökülmesi tipine saç ekimi yapılmaz ve her saç dökülmesi tipi saç ekimi için uygun değildir. Saç ekiminde saç dökülmesinin türü önemli bir rol oynar. Geçici olarak saç dökülmesi meydana gelirse saç ekimi yapılmaz. Öncelikle kişinin saç dökülmesinin tipini doğru anlaması gerekir. Bazı hastalıklar, stres veya hormonal dengesizliklerden kaynaklanan geçici saç dökülmelerinde saç ekimi mümkün değildir. Saç ekimi yapılırken dikkat edilmesi gereken faktörlerden biri de donör alanın yeterli olup olmadığıdır. Çünkü saç ekimi sadece kişinin kendi saç köklerinden yapılabilmektedir. Yetersiz donör alana sahip kişilere saç ekimi yapılamaz. Donör bölgenin uygunluğu saç analizi ile belirlenir.

Özetle saç ekimi için gerekli hususlar

Saçkıran nedeniyle kısmi kellik yaşayan hastalar için saç ekimi uygundur. Ancak bu hastalarda saç ekimi yapılırken saçkıran aktif olmamalıdır. Kalıcı saçkıran ekilen saçlara da zarar verebileceğinden bir süre beklemeniz gerekecektir. Kalp yetmezliği olan hastaların günlük yaşamlarında daha dikkatli olmaları gerekmektedir. Kalp yetmezliği olan hastalarda saç ekimi büyük riskler taşır. Tüm bu kriterleri değerlendirmesi gerekenler dermatologlar veya saç ekim cerrahlarıdır. Siz de saç ekimi öncesi etraflı bir analiz yaptırıp saçınızı mutlaka değerlendirmeye tabi tutun; Pendik saç ekimi başta olmak üzere en iyi saç ekim merkezi seçiminiz öncesinde bir kliniğin saç ekim fiyatıyla yetinmeyin.

Advertorial Reklam Haberleri

Casino Siteleri Yazılım Sağlayıcıları ve Oyun Kalitesi
Felipe Melo, BizBet'in Türkiye'deki yeni marka temsilcisi oldu!
PRP ile Daha Pürüzsüz ve Genç Bir Cilde Kavuşun
1Win Türkiye İncelemesi: Türk Oyuncular için Yerelleştirilmiş Mükemmellik
Havalı Tabanca Oyunları: Eğlence ve Stratejiyi Bir Arada Sunuyor!