Vedat Milör'den Twitter'ı ikiye bölen 'menemen' sorusu

Türk mutfağının hem pratik hem de leziz yemeği 'menemen', dünyaca tanınan lezzet ustası Vedat Milor'un bir sorusuyla ülke gündemine oturdu.

Sivri biber, domates ve yumurtanın tavada yağla çevrilmesiyle yapılan ve 18.Yüzyıl'ın ortalarında Avrupa'da, 1900'lerden itibaren Türkiye'de domates tarımının başlamasıyla birlikte Ege'de sofralarımızı süsleyem yaz yemeği 'menemen' son günlerin en büyük tartışmasına neden oldu.

Türkiye'nin dünyaca tanınan lezzet ustası Vedat Milor dün saat 16.00'da Twitter'daki sosyal medya hesabında, "Belki Twitter'da dünyayı kurtarmak mümkün değil ama en azından en büyük gastronomik problemimize (!) hemen burada noktayı koyabiliriz. Menemen soğanlı mı olur soğansız mı?" sorusunu yöneltti.

ANKETTE, % 50 'SOĞANLI', % 50 'SOĞANSIZ' BAŞA BAŞ

Milor'un bu sorusu 'menemen'severleri adeta ikiye böldü. Milor'un 24 saat ile sınırladığı ankete 17 saat içinde 282 bin 503 kişiden yanıt geldi. 7 bin 500 beğeni ve 3 bin 700 RT alan soruya yanıt verip ankete katılanların sonucu ise % 50 'soğanlı', % 50 'soğansız' çıktı. Başka bir ifadeyle iki kişiden biri 'Menemen'i soğanlı, diğeri ise 'soğansız' sevdiğini söyledi.

Genel Haberleri

Japon deprem uzmanı 'her an olabilir' dedi! Türkiye'deki deprem riski taşıyan yerleri açıkladı
Etik ve İtibar Derneği 12. Olağan Genel Kurul İlanı
5 yıl vadeli faizsiz 350.000 TL kredi! Hem de 24 ay ödeme yok!
Baba Vanga'dan 2024'ün korkutan 7 büyük kehaneti: Dünyayı bekleyen tehlike
Naci Görür o ilçede kimse yaşamamalı dedi herkes o ilçeyi araştırmaya başladı