AB, Türkiye ile ilişkileri konuşacak

Avrupa Birliği Devlet ve Hükümet Başkanları İlkbahar Zirvesi, yarın ve 23 Mart'ta Brüksel’de yapılacak. AB Konseyi Başkanı Donald Tusk, zirve öncesi AB liderlerine gönderdiği resmi davet mektubunda zirve gündemindeki yer alan “Türkiye ile ilişkilerdeki son gelişmeler” maddesinin akşam yemeğinde ele alınacağını belirtti.

Tusk, AB liderlerine gönderdiği resmi davet mektubunda zirve sırasında görüşülecek gündem maddelerine ilişkin bilgi verdi. 

Bu kapsamda iki günlük toplantıda uygulanacak programı aktaran Tusk, yemekte “Vergilenme konusunda açık ve  samimi bir siyasi görüşmenin yapılması umudunu” dile getirdikten sonra şöyle  devam etti: “Şubattaki gayriresmi toplantımızda yaptığımız görüşmenin bir devamı olarak ve  26  Mart’ta Varna’da yapılması planlanan yüksek düzeyli toplantı nedeniyle Türkiye’deki  son gelişmeleri de değerlendireceğiz. Yemeğimiz  sonunda  (eski çifte casusa yönelik) Salısbury saldırısına ilişkin kararları benimseyeceğiz.” 

Güncel Haberleri

Manifest Londra'yı salladı! Wembley konserinde Türk bayrağı sürprizi
Kazım Koyuncu'nun Volkan Konak'a son vasiyeti yürek burktu: "Bu çocuğa sahip çık!"
İçişleri Bakanlığı'ndan İstanbul dahil birçok ile sağanak ve fırtına alarmı!
Kocaeli'de sel felaketi: Kayıp eski muhtarın cansız bedeni İzmit Körfezi'nde bulundu
CHP'li Durdu Özbolat'tan Ali Öztunç'a başsağlığı mesajı