ABD Merkez Komutanlığı teröristlere başsağlığı diledi! CHP'den kınama: Kabul etmemiz mümkün değil

CHP Sözcüsü Faik Öztrak, Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM)'nın öldürülen teröriste başsağlığı dilemesine tepki gösterdi.

Türkiye'nin Suriye ve Irak'ta terör örgütü PKK ve uzantılarına yönelik operasyonları sürerken, bu kapsamda etkisiz hale getirilen teröristler için Amerika Birleşik Devletleri Merkez Komutanlığı (CENTCOM) "Bu 3 SDG savaşçısının ailelerine, Suriye'deki insanlara ve SDG ortaklarımıza başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle başsağlığı mesajı yayınladı.

ABD'li kurumun taziye mesajına CHP'den tepki geldi. CHP Sözcüsü Faik Öztrak şu ifadelerle ABD'yi kınadı:

"DAHA ÖZENLİ OLMALARINI BEKLİYORUZ"

"Ülkemizde teröre bulaşmış bir terörist için ABD Merkez Komutanlığı'nın taziye mesajı yayımlamasını kabul etmemiz mümkün değildir, kınıyoruz. Müttefiklerimizden bu konuda daha özenli olmalarını bekliyoruz"

Güncel Haberleri

ABD'de kızamık vakaları son 35 yılın zirvesinde: 4 kişi hayatını kaybetti
Valiliğin resmi hesabına siber saldırı: 'Paylaşımlara itibar etmeyin' uyarısı
Turistik Doğu Ekspresi'nin 2026-2027 seferleri başlıyor: Bilet fiyatları belli oldu
Oyuncu Yeşim Gül'ün acı günü: Hayat arkadaşı Gökhan Suar yaşamını yitirdi
Cem Yılmaz'dan Nurgül Yeşilçay açıklaması: 'Esprili insanları severim'