ABD'den Sezgin Baran Korkmaz açıklaması! Birçok suçlama ve 20 yıla kadar hapis...

ABD Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz'ın iadesiyle ilgili açıklama yaptı.

ABD Adalet Bakanlığı, Sezgin Baran Korkmaz'ın Avusturya'dan ABD'nin Utah eyaletine bağlı Salt Lake City kentine getirildiğini duyurarak mahkeme sürecinin başlayacağına dikkat çekti.

20 YILA KADAR HAPİS

Euronews'te yer alan habere göre, ABD Adalet Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sezgin Baran Korkmaz'ın suçlu bulunması halinde, hakkındaki her bir suçlamadan 20'şer yıla kadar hapis cezası alabileceği kaydedildi.

KARA PARA, DOLANDIRICILIK...

Kara para aklamak, dolandırıcılık gibi çeşitli suçlamalar nedeniyle Türkiye ve ABD tarafından hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkartılan Korkmaz'a ilişkin Wels Mahkemesi, Ağustos 2021'de Türkiye'nin, Mart 2022'de de ABD'nin iade talebini yerinde bulmuştu.

İADE ÖNCELİĞİ ABD'YE TANINDI

Avusturya Adalet Bakanlığı, 15 Haziran’da Korkmaz'a yönelik isnat edilen suçların ilkinin ABD'de işlenmiş olması ve bu ülkedeki mağdur sayısının fazlalığı gerekçesiyle iade önceliğini bu ülkeye tanımıştı.
 

Gündem Haberleri

CHP Ankara Milletvekili Adnan Beker Ulaşım Esnafını TBMM'de Buluşturdu
DEVA Partili Danış: “Türkiye’nin Asıl İhtiyacı Temiz Siyaset”
Kılıçdaroğlu’nun iddialarının araştırılması Meclis ve yargı gündeminde
Kılıçdaroğlu MYK Listesini yarın açıklıyor: A Takımı'nda Kimler Var?
Kılıçdaroğlu'ndan milletvekillerine yazı: Talimatım olmadan grup toplantısı yapılmayacak