ABD'den sonra Çin de bölgeye geliyor! Güdümlü füze destroyeri ve 6 savaş gemisi konuşlandıracaklar

İsrail-Filistin savaşı sürerken İsrail'e destek için bölgeye uçak gemisi gönderen ABD'den sonra şimdi de Çin devreye girdi.

İsrail, Gazze'yi bombardımana tutarken, uluslararası raporlara göre "Çin donanmasının Orta Doğu'da altı savaş gemisi konuşlandırdığı" iddia edildi.

ÇİN, 6 GEMİYLE BÖLGEDE

ABD donanması, Hamas saldırılarının ardından USS Gerald R Ford ve Dwight D Eisenhower uçak gemilerini Doğu Akdeniz’e göndermişti.

Bölgede tansiyon hızla yükselirken Orta Doğu sularında faaliyet gösteren 6 Çin gemisinin önemi giderek arttı. Bölgedeki Çin savaş gemileri, ABD’nin bölgedeki varlığını artırdığı dönemde geliyor.

Sputnik International'da yer alan haberde, "Çin Halk Kurtuluş Ordusu'nun 44. deniz eskort görev gücü, Mayıs ayından bu yana bölgede bulunan savaş gemileri ile Umman donanmasıyla ortak tatbikatlar yapıyordu. Gemiler arasında bir güdümlü füze destroyeri, bir entegre ikmal gemisi ve bir de fırkateyn bulunuyordu" ifadeleri yer aldı.

Gündem Haberleri

Burada AKP'li kimseyi istemiyorum!
TİP'ten Özgür Özel'e dayanışma ziyareti
CHP örgütleri harekete geçti: 81 ilde suç duyurusu
Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'ye ev hapsiyle serbest
Atatürkçü Düşünce Derneği, Ahmet Hamdi Çamlı hakkında suç duyurusunda bulundu