ABD'den YPG'ye üst düzey ziyaret!

ABD Dışişleri Bakanlığı'na bağlı bir heyet, YPG ile bir görüşme gerçekleştirdi. ABD'li heyete; Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlık ederken, ABD'li bazı diplomatlar da söz konusu ziyarete eşlik etti.

ABD'li heyet, SDG'nin Suriye'nin kuzeydoğusunda kurduğu Rojava Özerk Yönetimi’nin kontrolünde bulunan bölgeye yaptığı ziyarette; SDG yöneticisi, Öcalan’ın “manevi oğlum” dediği Mazlum Kobani ile de bir araya geldi.

ABD'li heyete; Orta Doğu İşlerinden Sorumlu Dışişleri Bakan Yardımcısı Ethan Goldrich başkanlık ederken, ABD'li bazı diplomatlar da söz konusu ziyarete eşlik etti.

Barzani yönetiminin yayın organı Rudaw'ın aktardığına göre, her iki taraftan da üst düzey heyetin görüşmede hazır bulunduğu kaydedildi.
Görüşmede; iki taraf, gerilimi azaltma anlaşması ve mevcut ateşkese uyma konularının yanı sıra, "IŞİD ile mücadele", bölge istikrarıyla ilgili ortak eylem ve "insani yardım" konularını ele aldığı aktarıldı.

Güncel Haberleri

Ankara'da hissedilen deprem!
Arif Kocabıyık yeniden tutuklandı
Tutuklanan üniversite öğrencisi Esila Ayık hakkında karar belli oldu
Oyuncu Hayal Köseoğlu'nun PKK yorumu ortalığı karıştırdı
Bakan Memişoğlu'ndan 'kilo kontrolü' açıklaması